Holy Prophet PBUH

 

HOLY PROPHET HAZRAT MOHAMMAD PHUH


10-►Question:When the Holy Prophet Mohammad (SAW) was born?
Answer:12 Rabi al Awwal.
11-►Question:Where the Holy Prophet (PBUH) was born?
Answer:Makkah.
12-►Question:What is the Name of Our Beloved Prophet?
Answer:Hazrat Mohammad (PBUH)
13-►Question:What was the Name of Pophet Mohammad's (PBUH) Mother?
Answer:Hazrat Amna (R.A)
14-►Question:What was the Name of Pophet Mohammad's (PBUH) Father?
Answer:Hazrat Abdullah (R.A)
15-►Question:What was the Name of Our Pophet Mohammad's (PBUH) Grand Father?
Answer:Hazrat Abdul Mutlib (R.A)
16-►Question:What were the Names of Our Pophet Mohammad's (SAW) Uncles who embraced Islam?
Answer:Hazrat Abbas (R.A) and Hazrat Hamza (R.A)
17-►Question:How old was Holy Prophet Mohammad PBUH, when his mother passed away?
Answer:Six years.
18-►Question:Where did Holy Prophet Mohammad's PBUH mother Passed away?
Answer: Abwa.
19-►Question:Who was Haleema Sadia (RU)?
Answer:Holy Prophet Mohammad's PBUH Suckle Mother.
20-►Question:For How long, did Holy Prophet Mohammad PBUH stayed with Haleema Sadia?
Answer:4 years.
21-►Question:Who took care of Holy Prophet Mohammad's (PBUH) care after the death of his mother?
Answer:His grand father.
22-►Question:For How long, did Holy Prophet Mohammad's PBUH grandfather take care of him after his mother died?
Answer:2 years.
23-►Question:How old the Holy Prophet PBUH was, when his grandfather died?
Answer:8 years.
24-►Question:Who took care of him PBUH after the death of his grandfather?
Answer: His uncle Hazrat Abu Talib.
25-►Question:Who named the Holy Prophet Mohammad PBUH?
His grandfather,Hazrat Abdul Mutlib.
26-►Question:What is the name of the Holy Prophet’s PBUH tribe?
Answer:Bani Hashim.
26-►Question:Who was Hazrat Khadeeja (RU)?
Answer:Trader Women of Makkah.
27-►Question:What was the Name of Our Prophet Mohmmad PBUH First Wife?
Answer:Hazrat Khadija (R.U)
.28-►Question:What was the age of Holy Prophet Mohammad PBUH had married with Hazrat Khadija (RU).
Answer:25 Years.
29-►Question:What was the age of Hazrat Khadija (R.A),when she got married with Holy Prophet Mohammad PBUH?
Answer:40 Years.
30Question:What were the names of Holy Prophet Mohammad PBUH sons and daughters?
Answer:Hazrat Ibrahim, Hazrat Abdullah, Hazrat Qasim and Daughters were Hazrat Zainab, Hazrat Ruquia, Hazrat Umme Kulsoom and Hazrat Fatima (R.A)
31-►Question:Where did Holy Prophet Muhammad's PBUH father Passed away?
Answer:In Madina.
32-►Question:What did Holy Prophet Mohammad PBUH gave Khadeeja(RA) as Mahr (Dower)?
Answer:10 camels.
33-►Question:In which year the Holy Prophet Hazrat Mohammad PBUH Born?
Answer:Holy Prophet Hazrat Mohammad PBUH was born in 571 AD.
34-►Question:When did God Almighty confered Prophethood on him?
Answer:When he was 40 Years old.
35-►Question:What were Holy Prophet Mohammad PBUH favourite colours?
Answer:
White and Green.
36-►Question:Who was the Eldest Daughter of Holy Prophet PBUH?
Answer:
Hazrat Zainab (RU).
37-►Question:Who was the youngest son of Holy Prophet PBUH?
Answer:
Hazrat Ibrahim (RA).
38-►Question:What is the Greatest Miracle of Holy Prophet PBUH?
Answer:
Holy Quran.
39-►Question:What was first deed done by Holy Prophet PBUH after reaching Madina?
Answer:
Foundation of Mosque and Madrissah.
40-►Question:Which was the last prayer of Holy Prophet PBUH befor death?
Answer:
Mghrib.
41-►Question:Had Holy Prophet Mohammad PBUH any real Brother and Sister?
Answer:
NO.
42-►Question:What was the age of Holy Prophet PBUH at the time of migration to Madina?
Answer:
53 Years.
43-►Question:Which was the Last battle (Gahzwa) fought by Holy Prophet PBUH?
Answer:
Battle of Tabook.
44-►Question:How many wives did the Holy Prophet PBUH had?
Answer:
Eleven.
45-►Question:When Holy Prophet PBUH Father was Passed away?
Answer:
Befor the Birth of Holy Prophet PBUH.
46-►Question:When Holy Prophet PBUH Mother was Passed away?
Answer:
When Holy Prophet PBUH was just Six Years Old.
47-►Question:Who look after Holy Prophet Muhammad PBUH after the death of his Grand Father?
Answer:
Hazrat Abu Talib.
48-►Question:What was the name of Grand Mother of Holy Prophet PBUH?
Answer:
Hazrat Fatima (RU).
49-►Question:Who was the most beloved wife of Holy Prophet PBUH?
Answer:Hazrat Ayesha (R.A).
50-►Question: How many sons and daughters the Holy Prophet PBUH had?
Answer:Three sons and Four daughters (R.A)
51-►Question:How many uncles Holy Prophet PBUH had?
Answer:
Ten.
52-►Question:Who was the last wife of Holy Prophet PBUH?
Answer:
Ummul Momineen Hazrat Mamonah (RU).
53-►Question:How many Swords belongs Holy Prophet PBUH had?
Answer:
Three.
54-►Question:How many Umrahs did Holy Prophet PBUH performed?
Answer:Four
55-►Question: How many Hajj did Holy Prophet PBUH performed?
Answer:Only One Hajj
56-►Question:What was the age of Holy Pophet PBUH when he passed away?
Answer:63 Years.

 

 

 


 
 
 

Meet us:
Level 7, 320 Adelaide St.
Brisbane, QLD 4000, Australia

Copyright © 2011
Zaffar Khan
All rights reserved.
Call us :
M: +61 (0) 400 162 163
P: +61 1300 889 144
F: +61 1300 136 920
Write us :
PO Box 1296
Sunnybank Hills Qld 4109
Australia
 Email us :
contact us
Tell a Friend
Follow us :
facebook twitter

Important Links :
Site Map